Alone accross the mountains

Close to Hasmasu Mare Peak

Just wondering around

Just wondering around

Just wondering around

Just wondering around

Drumetie

O treime din teritoriul Romaniei este reprezentata de munti – Carpatii Romaniei.  Chiar daca nu sunt foarte inalti (2.544m in Muntii Fagaras), sunt spectaculosi datorita unei mari diversitati.  

Model de program

Flora Carpatilor cuprinde mai mult de 1.350 de specii, dintre care multe sunt endemice. Padurile dese acopera mai mult de un sfert din suprafata tarii, pe teritoriul Romaniei existand una dintre cele mai mari zone compacte de padure de pe continentul european. Fauna acestor paduri este extrem de bogata si diversificata. Aici se gaseste cea mai mare concentrare de carnivore mari din Europa – aproximativ 6.000 de ursi bruni (mai mult de jumatate din populatia de ursi a Europei), aproximativ 3.500 de lupi (mai mult de o treime din populatia de lupi a Europei), si in jur de 2.000 rasi (35% din populatia Europei). Carpatii ofera un peisaj minunat, alternand vai si poieni pline de verdeata cu stanci albe, inalte de cateva sute de metri. Satele risipite pe care le intalnesti in drumul tau in munti, micile adaposturi de vara construite pentru vremea cositului fanului, potecile secrete ale ciobanilor, ce strabat paduri si poieni, dau drumetiei un aer unic, pastoral, departe de atmosfera lumii moderne.
Tururile noastre sunt personalizate tinand cont de conditia fizica a participantilor si de diverse cerinte pe care le puteti avea. Gradul de dificultate al traseelor poate varia de la 2 – 3 ore de plimbare usoara la 7 – 8 ore de trekking si scrambling.

Pentru variante de trasee, nu ezitati sa ne contactati!